5 grunde til at du skal vælge vandring

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin

Det er ikke længere kun spejder og friluftsmennesker som vælger at tage på vandretur, nu er det lige så vel den travle husmor, den unge studerende og den hårdtarbejdende business women. Flere og flere kvinder giver sig nemlig i kast med vandring og friluftsliv eller hvertfald viser interesse for det. Med hvad er det egentlig vandring kan siden flere af os kvinder vælger det til? Udover at vandring selvfølgelig er godt for vores fysiske helbred, så giver vandring en masse psykiske fordele blandt andet har det en beroligende effekt på vores sind og velvære.

Vandring er for alle

Først og fremmest så er vandring for alle forstået på den måde at de fleste kan være med, hvis de er godt gående. Nogle har en ide om at det kræver topkvalitet dyrt udstyr og beklædning, men skal du på søndagsudflugt eller blot afsted en gang i mellem, så er et par gode gå-sko og en almindelig rygsæk et godt udgangspunkt. Det fede ved at vandring er for alle er at du kan invitere de fleste med på tur om det så er din veninde, kollega eller mor. Alle uanset fysisk form og alder kan tage på en vandretur. Distancen og tempo kan tilrettelægges efter deltagerne.

De bedste relationer og minder skabes på en vandretur

Normalt er vi kvinder gode til at mødes over en kaffeaftale eller drikke et glas vin, men de bedste relationer og minder skabes ude i det fri. Det her med at være på tur sammen skaber fællesskab, tilknytning og nogle fælles minder. Når vi sidder over kaffen, så er det som om at snakken skal gå ellers kan det virke forkert og akavet, men når vi vandre er det anderledes, det er mere almindeligt at nyde stilheden og omgivelserne alt imens man er sammen. Oftest oplever jeg også at de gode og dybere samtaler foregår på en gåtur, fordi vi lige netop har tiden og rummet til at tage de større samtaler og filosofere mere over livet.

Mere ro væk fra hverdagens bekymringer og stress

Nutidens kvinder slapper aldrig rigtig af. Det kender jeg hvertfald fra mig selv. Selv når jeg har fri eller er færdig med dagens gøremål og måske har smidt mig i sofaen eller rammer hovedet på puden, så tænker jeg over hvad der skal gøres eller burde blive gjort. Vi vil have kontrol og struktur i vores travle hverdage, hvor alt også gerne skal se og være perfekt. Når vi tager på vandring ude i naturen, så er vi væk fra hverdagens mange tanker, bekymringer og stress. Vi kan ikke lige svare den mail, tømme opvaskeren osv. I naturen er vi mere tilstede i nuet og kan koncentrere os om hvad der sker nu og her og nyde de omgivelser, som vi er i og de mennesker vi er med.

En billig oplevelsesform

Tænk du kan blive beriget med gode oplevelser og smukke steder uden det koster det store. Vandring kan nemlig gøres ganske billigt, for du behøver ikke rejse langt for at få gode vandreoplevelser. Danmark har massevis af smukke steder at udforske. Det er selvfølgelig individuelt hvor ”luksuriøs” man ønsker sin vandretur, men vi sover og spiser oftest mere primitivt på en vandretur eller udflugt, så når vi er på tur så bruger vi også færre penge end hvis vi har taget på hotelophold, storbyferie eller anden rejseform.

Naturen lærer dig at sætte mere pris på de små ting

Når du vænner dig til at være flere timer eller måske dage ude i naturen og i alt slags vejr, så får du også et andet forhold til naturen. At være ude i naturen er primitivt og til tider barsk. Du kan ikke bare trykke på en kontakt også er der lys eller skrue op for radiatoren, så er der varme, og disse situationer mener jeg er virkelig sunde for os mennesker i nutidens samfund, hvor vi tager flere og flere ting for givet. Når du kommer hjem fra en vandretur eller udflugt så vil du opleve at bare det at få et varmt bad og sove i en blød seng er helt fantastisk.

sofie

sofie

Smid en kommentar

Hvem er jeg?

Jeg er Sofie Kildahl, og jeg vild med at være aktiv, elsker at opsøge udfordringer og tage på eventyr. De bedste oplevelser har jeg fået ved at droppe bekymringerne og turde udfordre mig selv. Nu inviterer jeg dig med på mine ture og oplevelser. Så find den tur som passer dig her hvad end det er vandring, løb eller adventure. Første skridt mod sejr er at gøre tanke til handling. Så drop bekymringerne og det gør det alligevel.

Følg med

Tidligere indlæg