6 tøser, 2 cykler og 50 km midt om natten

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin

For nogle lyder ovenstående helt skørt, men jeg kan fortælle at det er opskriften på den fedeste oplevelse. Natten til lørdag mødtes vi 6 piger i Aalborg for at køre mod sæby. 22.22 gik starten i Sæby og vi kunne starte vores tur sammen tilbage mod Aalborg.

Så hvorfor løbe afsted om natten? Grunden til vi fik ideen er, at der oprindeligt skulle være afholdt et populært løb her i Nordjylland som hedder Coast2coast. Et koncept hvor folk transporterer sig fra kyst til kyst om natten enten ved løb, cykling, bike and run. Det gøres om natten da ideen er at man starter til solnedgang og er i mål ved den anden kyst omkring solopgang. Jeg selv deltog for første gang i løbet sidste år, og det er et helt fantastisk veletableret løb, hvor omdrejningspunktet er hygge og fællesskab. Blandt andet er løbet kendt for sine vilde depoter undervejs her kan nævnes et juledepot, øldepot og ikke mindst pandekagedepot. Men som det gælder for de fleste løb blev det i år aflyst på grund af convid-19 situationen. Dog lavede løbsarrangørerne det muligt at løbe det som et virtuelt løb, og heraf udsprang vores ide om at løbe 50 km om natten.

Da først ideen om løbet kom på tale i pigegruppen var der ikke langt fra tanke til handling. Vi var 6 piger som meldte os til og var klar på en vild udfordring. 4 af pigerne meldte sig på bike and run, hvor de så ville være 2 om at dele en cykel undervejs. I mens vi var 2 som ville løbe. Men vi var ikke i tvivl om at dette skulle gøres sammen som et team.

Nogle uger inden løbet mødtes vi en eftermiddag for at planlægge og forventningsafstemme. For at spare os selv for alt for meget transport, og fordi vi gerne ville slutte på ”hjemmebane” så valgte vi en rute som havde mål på havnen i Aalborg. Vi fandt ud af at fra Sæby til Aalborg er der præcis 50 km, og derudover er ruten stort set lige ud det meste af tiden, hvilket er en fordel når du skal løbe i mørket om natten. Derudover skulle der også planlægges depoter undervejs både for at gøre det så autentisk med det oprindelig løb, men også fordi 50 km er langt og pauser/depoter er en god mental ting. Vi kom frem til at der skulle være 3 depoter. Et efter 12 km i Dybvad, et efter 30 km i Hjallerup og et efter 40 km i vodskod. To af pigernes kæreste var så søde at holde sig vågen og køre ud ved første og sidste depot med forsyninger i form af slik, chokolade og energi. I coast2coast er det sidste depot pandekagedepotet og nok det depot de fleste ser frem til. Det ville vi også have med, så Emma havde lavet pandekager til det sidste depot efter 40 km. På cyklerne havde vi selv snacks og vand samt det, som vi skulle bruge til det midterste depot.

Så hvordan gik det? Det gik fantastisk! Optil og inden start kunne man mærke at vi alle var lidt nervøse og spændte. Flere af os havde aldrig før løbet så langt eller været i gang i så mange timer og slet ikke om natten. Men 22.22 satte vi afsted. Vejrudsigten havde inden givet blandede meldinger, men vi lige efter at være kommet ud af Sæby blev ramt af et kraftigt regnskyl havde vi ikke lige forventet. Heldigvis var det varmt i temperaturen og ingen vind at mærke. Så da regnen endelig lagde sig blev vi forholdsvis hurtig tørre. Tordenvejr satte også ind men vi blev enige om at det faktisk var ganske hyggeligt og flot, da det til tider lyste himlen op. At løbe sammen i mørket og gøre noget så tosset i fællesskab skaber en unik følelse af sammenhold. Stemningen undervejs var helt i top, og vi var virkelig gode til at støtte og opmuntre hinanden undervejs. Når man er i gang så mange timer, så vil man have kriser men det er som om at de kriser opstår mindre eller fylder mindre, når man er i selskab med andre. Faktisk var der ingen større problemer undervejs hverken med bentøjet, cyklerne eller ruten. På intet tidspunkt var vi i tvivl om at vi alle ville komme igennem det sammen. Og det gjorde vi! De sidste 10 km fra Vodskov til Aalborg vil jeg især huske. Her blev nat til morgen, og det var som om at vi alle lige blev forsynet med ny energi og lykkerus. Tror vi alle løb lidt med følelsen af at være uovervindelige sammen, da vi løb gennem Nørresundby og vidst vi om lidt ville ramme mål ved havnen i Aalborg. Omkring 04.30 kunne vi stoppe vores ure ved havnefronten i Aalborg og give hinanden en kæmpe krammer. Derefter var det ellers hjem på hovedet i seng og med en oplevelse rigere.

sofie

sofie

Smid en kommentar

Hvem er jeg?

Jeg er Sofie Kildahl, og jeg vild med at være aktiv, elsker at opsøge udfordringer og tage på eventyr. De bedste oplevelser har jeg fået ved at droppe bekymringerne og turde udfordre mig selv. Nu inviterer jeg dig med på mine ture og oplevelser. Så find den tur som passer dig her hvad end det er vandring, løb eller adventure. Første skridt mod sejr er at gøre tanke til handling. Så drop bekymringerne og det gør det alligevel.

Følg med

Tidligere indlæg