Asics FrontRunner på Øhavsstien

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin

Hvert år tager mange til Sydfyn for at vandre Øhavsstien men få kan sige at de ren faktisk har løbet Øhavsstien rundt. Det var et løbeeventyr for det danske Asics Frontrunner team, som den sidste weekend i september tog til Fyn for at få en god oplevelse i den sydfynske natur. Læs med her hvordan det gik.

Øhavsstien

Øhavsstien er en etableret vandresti der snorer sig langs det det sydfynske Øhav og viser noget af skønneste natur på Fyn. Vandreruten er i alt 220 km og en af Danmarks længste vandreruter. Stien går over Sydfyn, Ærø, Tåsinge og Langeland. For at komme rundt til øerne skal man med nogle af de små færger som sejler mellem øerne.

Hvordan skulle det foregå?

Planen blev at dele den samlet rute op mellem os. Så to personer løb en strækning på ruten og efterfølgende løb to nye fra holdet. I mens opholdt de andre sig i bilerne eller hyggede ved næste samlingspunkt inden det var ens egen tur til at løbe igen.

 Planlægning

Rasmus Gregersen fra teamet skal have kæmpe ros for at stå for hele planlægningen af turen. Han havde været i kontakt med Visitfyn som var så venlige at stille et sommerhus til rådighed for os fra lørdag til søndag. Derudover havde han tjekket op på færgeovergangene, således vi kunne time vores ankomst med afgangene og undgå for meget ventetid. Rasmus havde derudover også fået fat i en lokal fisker som var frisk på at sejle tre af os fra Lohals på Langelang og tilbage til Gudme på Sydfyn hvor ruten fortsatte videre. Vi havde ikke på forhånd opdelt de enkelte strækninger, men havde i stedet et mål om hvor vi skulle ende den første dag og hvor mange kilometer, som vi cirka gerne ville nå henholdsvis lørdag og søndag.

Vi havde på forhånd alle downloadet appen all-trails til mobilen, hvor Øhavsstilen var uploadet, hvilket blev et uundværligt hjælpeværktøj undervejs.

Mad og snacks er selvfølgelig også en vigtig ting at have på plads. Her var vi så heldige at Purepower ville forsyne os med energi i form af energibarer og energipulver. Slikræven i Odense sørgede for vores sukkerdepoter blev fyldt op, og resten havde Rasmus sørget for inklusiv frokost som bestod af boller med diverse pålæg. Lørdag aften blev med take-away fra det nærmeste pizzeria. Så vi gik bestemt ikke ned på mad eller snacks undervejs.

Asics havde fornyet os med tøj fra den nye eftersårskollektion, så vi var klædt i det flotteste efterårstøj og de nyeste farver. Den nye kollektion er så fed med de fedeste designs, så har du ikke tjekket den ud endnu, så klik ind på www.asics.dk og tjek den. På billeder fra vores tur kan noget af tøjet også ses.

Dag 1

Lørdag morgen kl. 08.45 mødtes vi i Svendborg hvor starten gik fra Høje Bøge stadion. Vi fik omrokeret bilerne, således vi kun skulle have to biler med rundt på ruten. En hurtig brief og et fælles billede også blev de første to løber Danilla og Sofie sendt afsted, og der gik ikke mange meter før de to tøser var løbet forkert, fordi de lige skulle lære at man ikke bare kan slå hovedet fra og snakke løs, når man skal følge et vandrespor. Her skal man være opmærksom på de små skilte, som der viser vej på ruten. Heldigvis blev det hurtig en tilvænning for alle på holdet, og de få gange hvor nogle var i tvivl om de var løbet forkert havde vi downloadet kortet med ruten på vores telefon, som hurtigt kunne hjælpe os tilbage på stien. Læs længere nede om hvordan ruten er skiltet.

Vi fandt hurtig ud af hvordan vi bedst muligt kunne optimere tiden, så vi kom hurtigt frem på ruten. Det endte med at når at de to første løbere var sendt afsted på deres strækning, så kørte de andre frem til deres slutpunkt på strækningen, hvor det næste hold løber så allerede blev sendt afsted mens de resterende ventede på det første hold løber inden de igen kunne køre videre til næste mødested. På den måde havde vi stort set hele tiden to løbehold afsted på ruten. Vi sørgede også for at skifte rundt mellem os på løbeholdene, så man løb med forskellige. Det betød at nogle gange løb man to ture kort efter hinanden og andre gange fik man en længere pause. Distancerne blev også meget forskellige og varierede fra 6 til 15 km.

Lørdagen gik enorm hurtig, kilometerne blev hurtig mange og alle på holdet havde gjort det virkelig godt gennem hele dagen. Da vi kom til sidst på dagen, var humøret stadig højt på trods af trætheden var begyndt at melde sig. Mørket begyndte også at vise min ankomst, og vi manglede stadig de sidste kilometer for at kunne nå frem til det sted, som var målet for lørdagen. Derfor bestemte vi på et tidpunkt et sted på ruten at skære mere direkte over fremfor at følge ruten for dermed at undgå at løbe i en mørk skov, hvor det ville være umuligt at se noget. Vi havde nemlig ikke planlagt efter at skulle løbe i mørke, så ingen af os havde taget det nødvendige udstyr med. Løb i mørke slap vi dog ikke helt for, da Rasmus, Daniella og Sofie havde sidste tur og fik sig en spændende oplevelse med at finde vej i fuldstændig mørke. Næste gang husker vi pandelampe!

Lørdagen sluttede godt med take-away, råygge og benene oppe i det fantastiske sommerhus Visitfyn havde stillet til rådighed for os. Vi havde den første dag tilbagelagt i alt 130 km.

Dag 2

Søndag vågnende vi alle lidt slukøret og skulle lige bruge lidt ekstra tid på at komme i gang. Foran os ventede en dag med 70 km løb, og ovenpå gårsdagens 130 km virkede det heldigvis overskueligt. Dagens udfordring var dog at nå hurtigt nok frem, så vi kunne nå de to færgeovergange som vi havde bestilt. Efter fælles morgenmad og pakning af bilerne tog vi afsted kl. 09.00 mod det sted, hvor vi sluttede aften forinden.

Første færgeovergang fra Faaborg til Ærø gik 14.10 så her havde vi egentlig fin med tid til at nå distancen. Vi var så heldig at vi om søndagen fik selskab af Kristian Eilersen, som er en virkelig dygtig fotograf, så undervejs når vi havde tid, fik vi taget nogle fede billeder som minde om vores tur. Men da vi ankom til Ærø var der mindre tid til sjov og ballade, da vi her havde 3 timer til at nå 33 km til næste Færgeovergang til Langeland. Heldigt vi kunne sætte de hurtige fyre Rasmus og Lars til at løbe den sidste strækning og dermed indhente lidt tid på Ærø. Deres tur blev også den sidste strækning på vores løbeeventyr. Og sikke et eventyr det blev, og som bare gik over alt forventning. Alle præsterede over evne, hvilket beviser at man kan meget mere, når man er i godt selskab. En sejltur fra Ærø til Langeland også en køretur tilbage til de resterende biler som var parkeret i Svendborg, hvor vi dagen forinden startede vores løbeeventyr. Et stort farvel mellem alle på holdet inden vi kørte til hver vores afkroge af landet. Og sådan gik vores fantastiske løbeeventyr på Øhavsstien.

Etaper

Dag 1 start ved Høje Bøge stadion i Svenborg

Daniella og Sofie 12,11 km

Isaac og Mette: 6,20 km

Lars og Michele 10,4 km

Rasmus og Isaac: 15,1 km

Mette og Sofie 6,89 km

Lars og Daniella: 6,74 km

Michele og Sofie: 8,27 km

Lars, Isaac og Daniella: 8,15 km

Mette, Michele og Rasmus 8,24 km

Sofie og Lars: 15,26 km

Daniella og Rasmus 10,5 km

Isaac og Michele 7,3 km

Mette og Lars 7,8 km

Rasmus, Daniella og Sofie 7,07 km

Dag 2 med start fra Faaborg havn

Isaac og Sofie: 9,3 km

Mette og Michele: 6,5 km

Rasmus og Daniella: 10,31 km

Isaac og Lars: 9 km

Mette, Lars og Isaac: 4,5 km

Sofie og Michele: 11,19 km

Mette Daniella og Isaac: 10,5 km

Rasmus og Lars 14,7 km

 Skiltning og terræn på Øhavsstien

Skiltningen på Øhavsstien er super god. Du følger de små blå firkantede skilte med en vandrer på. Pilene viser hvilken retning, at du skal i. Dog kan der være steder, hvor man kan blive i tvivl om skiltningen og her vil jeg anbefale at downloade appen all-trails, som er en hjælpe hjælp, hvis du vil følge med på, hvor du befinder dig henne på ruten.

Der findes også fysiske kort som er lavet som syv forskellige vandretursfoldere til ruten, som kan skaffes ved turistbureauerne på Sydfyn.

Terrænet på Øhavsstien er meget varieret og inkluderer alt fra asfalt, grusstier, kyst, strand markveje og skovstier. Du sikker på at komme mange smukke steder hen.

Øhavsstien stiller sig lidt ud ved ikke at være sammenhængende. Det gør der skal koordineres og planlægges lidt, hvis du vil tage hele ruten ud i et, som kræver du tager med transport her i blandt færgerne mellem øerne.

 

sofie

sofie

Smid en kommentar

Hvem er jeg?

Jeg er Sofie Kildahl, og jeg vild med at være aktiv, elsker at opsøge udfordringer og tage på eventyr. De bedste oplevelser har jeg fået ved at droppe bekymringerne og turde udfordre mig selv. Nu inviterer jeg dig med på mine ture og oplevelser. Så find den tur som passer dig her hvad end det er vandring, løb eller adventure. Første skridt mod sejr er at gøre tanke til handling. Så drop bekymringerne og det gør det alligevel.

Følg med

Tidligere indlæg