Himmelbjergruten – 50 km vandring

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin

Vil du opleve noget af Danmarks smukkeste natur? Så skal du absolut tage på vandring i Søhøjlandet. En hel ideel tur er Himmelbjergruten. Ruten går rundt om Himmelbjergsøerne fra Silkeborg station over Himmelbjerget videre til Ry og tilbage til Silkeborg gennem Laven, Sejs og Svejbæk.

Jeg har efterhånden været en del gange på Himmelbjergruten både med løb og vandring, og jeg bliver aldrig træt af den rute. En masse varierende terræn og smukke udsigter venter dig. Turen er cirka 50 km rundt og man kan starte og slutte hvor end det passer en, og du bestemmer også selv om du vil gå nord eller syd om søerne. Jeg vil anbefale at tage turen på 2-3 dage afhængig af hvor meget erfaring manhar, og hvor længe man vil vandre.

Selv har jeg taget den på 2 dage med start ved Silkeborg Station også syd som søerne til Ry med overnatning i hyggelige Ry. Her kan jeg anbefale teltpladsen Skimminhøj, som ligger lige på ruten.  Sidste dag går fra Ry til toppen af Himmelbjerget og derfra tilbage til Silkeborg. Omkring 25-26 kilometers vandring pr. dag. En god ide er at sætte 6-7 timer af til vandringen med plads til pauser undervejs.

Ruten er afmærket ganske godt med pæle med en rød prik på. På nettet eller ved turisthuset ved Hjejlekiosken i Silkeborg kan du ligeledes finde et kort over ruten, men jeg vil mene at den sagtens kan klares uden et kort på hånden.

Der er mange overnatningssteder afhængig af hvor du starter, men planlæg ruten så i slutter ved en shelterplads eller lejrpladser, hvis i har telt med. Rundt på ruten kommer i også forbi campingpladserne Skyttehusets camping og terrassen camping.

Hvis du ikke selv medbringer med til turen, så er der mulighed for at handle ind i Sejs eller i Ry. Ry er en hyggelig by med en del muligheder for restauranter, cafeer og take-away. I sommerhalvåret er cafeteriet hos Skyttehusets camping også åben for spisning.

Hvis Himmelbjerget ikke har taget helt pustet fra jer, så vil jeg anbefale at lave en afstikker på ruten omkring Sejs og følge den gule afmærket rute op over Sejs Hede hvor du finder de to lyngbakker Stovbjerg og Sindbjerg.

Så vil du på en billedskøn vandretur i Danmarks outdoor hovedstad så synes jeg, at du skal prøve Himmelbjergruten. God tur 🙂

sofie

sofie

Smid en kommentar

Hvem er jeg?

Jeg er Sofie Kildahl, og jeg vild med at være aktiv, elsker at opsøge udfordringer og tage på eventyr. De bedste oplevelser har jeg fået ved at droppe bekymringerne og turde udfordre mig selv. Nu inviterer jeg dig med på mine ture og oplevelser. Så find den tur som passer dig her hvad end det er vandring, løb eller adventure. Første skridt mod sejr er at gøre tanke til handling. Så drop bekymringerne og det gør det alligevel.

Følg med

Tidligere indlæg